Талибаните са заловили военно оборудване на САЩ на стойност 85

...
Талибаните са заловили военно оборудване на САЩ на стойност 85
Коментари Харесай

The Telegraph: Талибаните са заловили американско оръжие за 85 милиарда долара

Талибаните са заловили военно съоръжение на Съединени американски щати на стойност 85 милиарда $ и са получили достъп до биометрични данни от афганистанците, които са помагали на бойците на американската войска през последните 20 години. Това съобщи американският конгресмен, представен от английския вестник The Telegraph, предава " Фокус ". 

Бившият резервист на Военноморски сили на Съединени американски щати Джим Банкс съобщи, че измежду голямото количество техника и оръжия, изоставени в Афганистан, има 75 000 транспортни средства, 200 самолета и хеликоптери и 600 000 дребни и леки оръжия.

Говорейки във Вашингтон, Банкс сподели: „ Днес талибаните имат повече хеликоптери Black Hawk, в сравнение с 85% от страните по света. “ Талибаните са получили и очила за нощно виждане, бронежилетки и медицински консумативи, сподели той.

Банкс е убеден в тези числа, защото той е работил като задграничен търговски сътрудник, придобивайки доставено от Съединени американски щати съоръжение и оръжия и по-късно ги е трансферирал на афганистанската войска.

„ Това е немислимо за мен и другите, само че в този момент талибаните разполагат с биометрични устройства с пръстови отпечатъци, сканиране на очите и биографии на всички афганистанци, които са били на наша страна и са ни помагали през последните 20 години “, сподели Банкс.

„ Администрацията няма проект да връща тези оръжия. Тя няма да изисква отговорност за това съоръжение и оръжия - продължи конгресменът. „ Ако тези оръжия бъдат употребявани в този момент или в бъдеще за увреждане, пострадване или ликвидиране на американци, кръвта ще бъде по ръцете на Джо Байдън.

Думите му бяха публикувани в обществените мрежи от консервативния народен представител и някогашен военнослужещ Джони Мърсър. " Срамота е. Дадохме им имената на тези, които се готвеха да се бият с тях. И ние ще оставим някои от тях и те ще станат жертви на насилието, което видяхме на летището “, сподели той. " Ужасен ден, пораждащ гняв и сълзи. "

Талибаните към този момент оповестиха, че са изпратили елитно поделение с високотехнологично съоръжение за защита на уреди в афганистанската столица.

Войнстващи пропагандни канали излъчиха впечатляващ филм за подразделението, 313 -а бригада Бадри, в което се споделя, че то ще служи по улиците на Кабул и ще охранява президентския замък.

Кадрите демонстрират бойци в модерни каски, слънчеви очила, бронежилетки и с картечници като на афганистанската войска.
 Талибаните желаеха цивилното население да съобщи оръжието си Талибаните желаеха цивилното население да съобщи оръжието си
Движение „ Талибан “, което пое ръководството на Афганистан, прикани цивилното население да съобщи оръжието и боеприпасите, к...

В четвъртък се появиха отчети, че американските чиновници са дали на талибаните описи с американски жители, притежатели на зелена карта и афганистански съдружници, с цел да ускорят прехвърлянията към летището и евакуациите.

Министерството на защитата на Съединени американски щати остро подлага на критика това решение, за което оповестява Politiсo. Един боен чиновник съобщи, че талибаните на процедура са получили „ описи за разстрел “.

„ Това е извънредно, шокиращо, кара ръцете Ви да наподобяват мръсни “, добави той.

Говорител на централното командване на Съединени американски щати отхвърли коментар.

Банкс също беше засегнат от събитията наоколо до летището в Кабул, на което той отговори със следните думи: „ Отговорността за тази покруса е напълно на Байдън. Поради неговата непросветеност е пролята американска кръв. Това би могло да бъде избегнато и затова е непростимо. "

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР