Талибаните са разрушили магистрални мостове югозападно от афганистанската столица Кабул

...
Талибаните са разрушили магистрални мостове югозападно от афганистанската столица Кабул
Коментари Харесай

Талибаните разрушават мостове, отрязаха три провинции в Афганистан

Талибаните са разрушили магистрални мостове югозападно от афганистанската столица Кабул по време на широкомащабно нахлуване против силите за сигурност, отрязвайки пътния трафик сред столицата и три провинции, оповестиха управляващите, представени от " Асошиейтед прес ".

Говорителят на вътрешното министерство Наджиб Даниш посочи, че афганистанските сили за сигурност са отблъснали офанзивата, само че престрелките към момента не престават.

Той разгласи, че минимум шестима афганистански служители на реда, в това число шеф на регионална полиция, са били убити при сражението. Според длъжностно лице от една от провинциите обаче минимум десетима служители на реда са били убити.

Талибаните са атакували редица отдалечени контролно-пропускателни пунктове, като броят на жертвите може да е доста по-голям.

Абдул Рахман Мангел, представител на губернатора на провинцията, съобщи, че нападението е почнало късно през вчерашния ден тамошно време, като задачата му е била завладяването на постройката на региона Сайед Абад в провинция Майдан Уардак.

Талибаните обявиха, че са завзели регионалната централа, само че локалните управляващи отхвърлиха изказванието им.

В региона са били изпратени подкрепления и " множеството региони в региона " са под надзор.

Разрушаването на мостовете е отразяло основната автомагистрала от Кабул до провинциите Газни, Забул и Кандахар. Сражението също по този начин е прекъснало електричеството на четири провинции: Майдан Уардак, Логар, Газни и Пактия.

През последните години талибаните превзеха редица региони в страната и постоянно атакуват силите за сигурност. Последното нахлуване идва единствено две седмици преди парламентарните избори в Афганистан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР