Талибаните превзеха град Газни, каза пред AФП старши местен депутат,

...
Талибаните превзеха град Газни, каза пред AФП старши местен депутат,
Коментари Харесай

Талибаните са само на 150 км от столицата Кабул

Талибаните превзеха град Газни, сподели пред AФП старши локален народен представител, и това е десетата столица на афганистанска провинция, която пада в границите на седмица, съобщи БГНЕС. Градът обаче се намира единствено на 150 километра от столицата Кабул.

``Талибаните поеха контрола над основните региони на града - кабинета на губернатора, полицейския щаб и затвора``, сподели пред AФП Насир Ахмад Факири, началник на съвета на провинцията.

Мждувременно президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи в телевизионно изявление пред локалната телевизия CNN Türk, че може да се срещне с водача на талибаните като част от напъните за преустановяване на боевете в Афганистан.

" Последните събития и ситуацията на афганистанската общност са в действителност притеснителни ", сподели Ердоган.

Ердоган предишния месец съобщи, че Турция ще организира полемики с талибаните като част от мирния развой. " Защо? Защото, в случай че не овладеем обстановката на високо равнище, този път в Афганистан няма да е допустимо да се обезпечи мир ", добави той.

По-късно в изказване от президентството се споделя, че Ердоган е имал телефонен диалог с афганистанския му сътрудник Ашраф Гани. Според изказването в диалога са били разисквани двустранните връзки сред Турция и Афганистан, а Ердоган е удостоверил готовността на Турция да продължи да поддържа мирния развой в Афганистан.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР