Талибаните предупредиха САЩ, че ще ги сполети същата съдба като

...
Талибаните предупредиха САЩ, че ще ги сполети същата съдба като
Коментари Харесай

САЩ да напуснат Афганистан или ще ги сполети съдбата на СССР, предупредиха талибаните

Талибаните предизвестиха Съединени американски щати, че ще ги сполети същата орис като на Съюз на съветските социалистически републики през 80-те година на XX век, в случай че не изоставен Афганистан, осведоми Агенция Франс Прес.

Вашингтон обмисля да понижи американския контингент в Афганистан.

Във връзка с 39 година от руската инвазия в раздираната от спорове страна, в присмехулно известие талибаните сигнализират, че американските сили са изправени пред " оскърбление " и могат да се " поучат " от опита на техния зложелател по време на Студената война.

 Иран договаря с талибаните за мир в Афганистан
Иран договаря с талибаните за мир в Афганистан

Разговорите са със знанието на афганистанското държавно управление

Съветските войски се изтеглиха от Афганистан през 1989 година, с което прекратиха десетилетна окупация и хвърлиха страната в кръвопролитна революция, която изведе на власт талибаните.

" Поучете се от руската загуба в Афганистан и забравете желанията си да изпитвате към този момент потвърдения темперамент на афганистанците ", се споделя в известие на представител на екстремистката организация.

Той акцентира, че бъдещите връзки сред талибаните и Съединени американски щати т рябва да се основават на " здрави дипломатически и стопански правила " , а не на спор.

 Тръмп стартира евакуиране на американски военни и от Афганистан
Тръмп стартира евакуиране на американски военни и от Афганистан

Към момента в Афганистан има към 14 хиляди...

Талибаните към момента не са дали отговор публично на информацията, че Тръмп е решил да изтегли половината от 14 000 американски бойци в Афганистан . Но почитан пълководец разяснява пред информационната организация, че групировката е " повече от щастлива ".

Белият дом все още не е удостоверил информацията.

През предходната седмица представител на Съединени американски щати се срещна с талибаните в Абу Даби, което е част от напъните за започване на мирни договаряния сред екстремистите и Кабул.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР