Талибаните потвърдиха ангажимента си за изпълнение на споразумението от февруари

...
Талибаните потвърдиха ангажимента си за изпълнение на споразумението от февруари
Коментари Харесай

Помпео е провел нови разговори с талибаните

Талибаните потвърдиха уговорката си за осъществяване на съглашението от февруари за преустановяване на войната в Афганистан. Те направиха това по време на телефонен диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, разгласи представител на екстремистите, представен от AFP.
Разговорът е извършен на фона на засилващ се напън за какво президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп не е направил нищо след приемане на разследваща информация, че съветски шпиони са предложили пари на свързани с талибаните екстремисти да избиват американски бойци.

Pompeo calls Taliban leader amid scandal regarding Russian bounty on coalition troops in Afghanistan https://t.co/NO9NkQHJAH pic.twitter.com/0U3eJcImtG
— ArmyTimes (@ArmyTimes) June 30, 2020
Талибаните отхвърлят, че техни бойци са получили съветско финансиране. Политическия водач на талибаните молла Абдул Гани Барадар повтори обещанието си да не нападат американците.
Барадар е споделил на Помпео, че в " сходство със съглашението ние не разрешаваме на никого да употребява афганистанската земя против Съединени американски щати и други страни ", сподели представител на групировката.
Миналата седмица " Ню Йорк таймс " заяви, базирайки се на източници, че Тръмп е бил осведомен, че руснаците дават премия на талибаните за всеки погубен американски боец, само че Белият дом не е дал отговор.

Pompeo shaking hands with Taliban pic.twitter.com/4zDpQir8hI
— No one (@ungubunugu1274) June 28, 2020
Според договорката сред талибаните и Вашингтон, която изключва държавното управление на Афганистан, двете страни ще се въздържат от набези.
Барадар и Помпео са разискали терзанията към съглашението, в това число диалозите в Афганистан и освобождението на 5000 пандизчии.
Ангажирани сме да стартираме договаряния в Афганистан, споделил Барадар на държавния секретар.
Помпео признал, че талибаните се въздържат от набези по градове и военни бази в сходство със договорката, само че ги прикани да създадат повече за изцяло понижаване на насилието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР