Талибаните поеха отговорност за смъртоносна атака срещу афганистанската разузнавателна агенция,

...
Талибаните поеха отговорност за смъртоносна атака срещу афганистанската разузнавателна агенция,
Коментари Харесай

Талибаните поеха отговорност за атентат, притискат Кабул за размяна на пленници и преговори

Талибаните поеха отговорност за смъртоносна офанзива против афганистанската разследваща организация, макар че екстремистите приканват новото държавно управление да форсира размяната на пленници, с цел да се отвори пътя за диалози, осведоми Агенция Франс Прес.

Най-малко седем души от разузнаването са убити при офанзива с кола бомба в източната провинция Газни, разгласи представител на губернатора на провинцията.

" Терористите използваха Humvee (Хъмви) при офанзивата. Те нападнаха отдела на Националната дирекция за сигурност в град Газни ", добави представителят и разясни, че 40 души са ранени.

Министерството на вътрешните работи в Кабул и здравен представител в Газни също потвърдиха атентата.

Говорител на талибаните написа в " Туитър ", че поемат отговорност за нападението.

Атаката е осъществен ден след новината, че президентът Ашраф Гани и политическият му противник Абдула Абдула са подписали ново съглашение за шерване на властта. Сделката преодолява една от пречките на договарянията с талибаните, които предизвестиха, че не могат да стартират диалози, до момента в който не приключи размяната на пандизчии.

Представител на талибаните сподели, че процесът по замяна на пленници би трябвало да приключи и тогава би трябвало да стартират договарянията в Афганистан.

Миналата седмица Гани подреди на силите за сигурност да преминат от защита към атака след две смъртоносни офанзиви, при които починаха десетки хора. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР