Талибаните отричат информацията, че са получили за пари, коментира пред

...
Талибаните отричат информацията, че са получили за пари, коментира пред
Коментари Харесай

Талибаните: Русия не ни е плащала да се бием с американци, правим го безплатно

Талибаните отхвърлят информацията , че са получили за пари , разяснява пред публицисти представителят на талибанския политически офис Шер Мохамад Абас Станикзай, оповестява ТАСС.

" Това е безспорна неистина. Ние го отхвърляме изцяло ", изяснява той в отговор на въпрос. По думите му американските военни са окупирали Афганистан, а талибаните се бият с тях от 2001 година насам, без пари .

" Ние се борим с нашествениците без каквато и да е полза за това ", изясни представителят на придвижването.

На 26 юни 2020 година предизвиква бойците на радикалните талибани да подхващат офанзиви против военнослужещи от интернационалната коалиция в Афганистан .
 Пентагонът май ще преразглежда изтеглянето си от Афганистан
Пентагонът май ще преразглежда изтеглянето си от Афганистан

Решение на новата администрация в Белия дом

Талибаните чакат задграничните войски в Афганистан да изоставен страната до края на април . " Остават единствено три месеца до крайния период за евакуиране на американски и други задгранични войски от Афганистан. Повечето са изтеглени, остават единствено няколко хиляди. Надяваме се, че до края на април те ще изоставен Афганистан ", добавя Абас Станикзай.

Талибаните също чакат Съединени американски щати при Джо Байдън . " Надяваме се, че Съединени американски щати ще продължат да съблюдават това съглашение, подписано в Доха. И това е добър късмет за Съединени американски щати ", комнтира той.

Според представител на придвижването, в случай че администрацията на Байдън възнамерява да го ревизира, това не значи, че Съединени американски щати се отдръпват от него. " Преразглеждането на съглашението е тяхната вътрешна процедура ". " Това е добър късмет за американците да изоставен , според това съглашение. Независимо от администрацията - Байдън или някой различен. Надяваме се, че когато го ревизират, ще стигнат до това умозаключение ", сподели Станикзай.

" Тези страни, които са покрай нас, вземат участие в процеса . Разговаряме с тях и търсим поддръжката им по въпроса за спокойно споразумяване ", сподели той, отговаряйки на въпроса дали талибаните чакат Русия, Иран или Пакистан да споделят с администрация на Съединени американски щати във връзка с използването на мирното съглашение.
 Русия скочи против
Русия скочи против " подправената вест ", че ГРУ е плащало на талибаните да убиват US бойци

" Спрете да създавате подправени вести "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР