Талибаните, които взеха властта в Афганистан миналия месец, закриха министерството

...
Талибаните, които взеха властта в Афганистан миналия месец, закриха министерството
Коментари Харесай

Талибаните замениха министерството по въпросите на жените с министерство за борба с порока

Талибаните, които взеха властта в Афганистан предишния месец, закриха министерството по въпросите на дамите. В същата постройка ще се обитава новосъздаденото министерство за поощряване на добродетелта и битка с порока, предадоха Франс прес и Ройтерс.

В Афганистан имаше министерство за битка с порока и при предходното ръководство на талибаните - в интервала 1996-2001 година То си завоюва славата на нравствена полиция, която постанова сурови санкции на хората, които не съблюдават строгите ислямски наставления за благодетелен живот, отбелязва Ройтерс.

Очевидци оповестиха за организацията, че означението с надпис " Министерство по въпросите на дамите " е било махнато от постройката и на негово място е подложен нов знак, на който написа " Министерства на молитвата и упътването и за поощряване на добродетелта и битка с порока ".

Служителки на министерството по въпросите на дамите споделиха, че достъпът им до постройката е блокиран от няколко седмици . Когато идвали на място, с цел да извършват служебните си отговорности, всякога им било казвано да си вървят вкъщи. Накрая вратите на постройката били заключени през вчерашния ден, споделя една от служителките.

" Аз съм единственият човек, който печели пари в фамилията ми. След като няма министерство, какво ще прави афганистанската жена? ", попита друга служителка.

Говорители на талибаните не разясниха случая.

Високопоставен водач на ислямисткото придвижване обаче сподели по-рано тази седмица, че дами няма да имат право да работят дружно с мъже в министерства, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР