Талибаните казаха днес, че са освободили американец и австралиец като

...
Талибаните казаха днес, че са освободили американец и австралиец като
Коментари Харесай

Талибаните: Освободихме американец и австралиец

Талибаните споделиха през днешния ден, че са освободили американец и австралиец като част от замяна на пленници с афганистанските управляващи, съобщи АП.

Представител на ислямистките бунтовници разкри, че двамата преподаватели в Американския университет в Кабул, отвлечени пред висшето образователно заведение преди повече от три години, са били пуснати в регион в южната провинция Забул, който значително е под контрола на талибаните. Той обаче не посочи на кого са били предадени американецът Кевин Кинг и австралиецът Тимоти Уийкс.

Тръмп се закани битката с талибаните да продължи

По-рано през днешния ден талибански източници оповестиха, че трима командири на бунтовниците са били освободени от афганистанските управляващи и към този момент са пристигнали в Катар, където е основано политическото управление на ислямисткото придвижване.

Сред освободените талибани е Анас Хакани - по-малкият брат на един от водачите на екстремистите Сираджудин Хакани, който също така оглавява страховитата мрежа Хакани.
Останалите двама са Хаджи Мали Хан и Хафиз Рашид, командири от мрежата Хакани.

Афганистански талибани убиха 26 бойци от проправителствена милиция

Афганистанският президент Ашраф Гани заяви преди седмица за идно "освобождаване при условия " на високопоставени талибани. Той сподели, че е взел това "много мъчно решение " в името на ползите на афганистанския народ, отбелязва АП.

Вчера Гани е разискал по телефона размяната на пленници с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, заяви Държавният департамент, представен от ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР