Талибаните изпратиха свои представители в Панджшир, за да проведат разговори

...
Талибаните изпратиха свои представители в Панджшир, за да проведат разговори
Коментари Харесай

Талибаните изпратиха делегация в Панджшир за преговори със съпротивата

Талибаните изпратиха свои представители в Панджшир, с цел да проведат диалози със съпротивата, сподели представителят на придвижването Сухейл Шахин пред РИА Новости.

" Изпратихме наша делегация в Панджшир за договаряния. Ако те се откажат от примирието и изберат да се бият, това ще бъде тяхно решение. В този случай ще би трябвало да реагираме. Но нашата политика е миролюбива и примиренческа ", сподели Шахин.
 Талибаните канят страните да добиват запаси в Афганистан Талибаните канят страните да добиват запаси в Афганистан
Говорителят на катарския политически офис на коренно придвижване „ Талибан “ Мохамад Сохаил Шахил предложения непознатите страни да уч...

Според него група религиозни деятели към този момент е изпратена в Панджшир, с цел да убеди съпротивата да позволи въпроса посредством разговор.

В неделя талибаните дадоха четири часа, с цел да се предадат на водача на локалната опозиция Ахмад Масуд, наследник на Ахмад Шах Масуд, водача на антиалбанския " северен алианс ", погубен от терористи преди 20 години. В отговор Масуд сподели, че Панджшир няма да бъде предаден и че жителите му са подготвени да се съпротивляват, тъкмо както по време на руското военно наличие. Масуд също удостовери информацията на западните медии, които оповестиха, че с изключение на локалната таджикска милиция под негово командване, има бойци, пристигнали с оръжие от други райони на Афганистан, в това число специфични елементи.

 

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР