Талибани са убили 30 афганистански войници и са превзели военна

...
Талибани са убили 30 афганистански войници и са превзели военна
Коментари Харесай

Талибани завзеха военна база в афганистанската провинция Бадгис

Талибани са умъртвили 30 афганистански бойци и са завладяли военна база в западната провинция Бадгис, първата им огромна офанзива след преустановяване на огъня, оповестява " Ройтерс ".

Тридневното преустановяване на огъня завърши в неделя . Управителят на провинцията Абдел-Кафор Маликзай разяснява, че талибаните са атакували два поста за сигурност рано сутринта. Абдел-Азиз Бек, началник на провинциалния съвет на Бадгис, оповестява, че задачата им е военна база в региона на Баламергаб.

" Голям брой талибани пристигнаха от няколко направления. След часове тежки боеве бяха убити 30 афганистански бойци от силите за сигурност и талибаните превзеха базата ", изяснява Бек. Петнадесет талибани са убити в други елементи на провинцията за една нощ, бойците са подготвяли офанзивите си и са разузнавали региона по време на прекратяването на огъня, добавя той.

 Кървав Рамазан в Афганистан
Кървав Рамазан в Афганистан

Ислямска страна пое отговорност

Накибулах Амини, представител на полицията в Бадгис, удостоверява гибелта на 30 бойци и добавя, че талибаните са умъртвили четирима бойци в обособени офанзиви против контролно-пропускателни пунктове в същия регион.

Правителството прикани за преустановяване на огъня с талибаните за празниците, защото и двете страни честват края на Рамадан.

 25 починали при гърмеж в Афганистан
25 починали при гърмеж в Афганистан

Президентът и талибаните имаха тридневно помирение

Президентът Ашраф Гани удължи едностранното преустановяване на огъня . Това негово решение е и подложено на критика, тъй като е разрешило на талибаните да влизат свободно в държавни територии, в това число в столицата Кабул.

" Последствията могат да бъдат пагубни ", разяснява почитан западен посланик в Кабул.

Талибаните се борят да изгонят войските на НАТО, водени от Съединени американски щати и да победят държавното управление на Гани, подкрепено от Съединени американски щати, за възобновяване на шариата.

 Талибаните дават обещание ярко бъдеще на афганистанците след изтеглянето на US нашествениците
Талибаните дават обещание ярко бъдеще на афганистанците след изтеглянето на US нашествениците

Ако американските представители в действителност имат вяра в кротичък свършек
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР