Талибани организираха засада на конвой от автобуси на път в

...
Талибани организираха засада на конвой от автобуси на път в
Коментари Харесай

Талибаните отвлякоха над 100 души в Северен Афганистан

Талибани проведоха засада на ескорт от рейсове на път в Северен Афганистан и отвлякоха над 100 души, съобщи Българска телеграфна агенция. Сред похитените има дами и деца, споделят локалните управляващи.
Засадата е осъществена макар оповестеното от президента на Афганистан Ашраф Гани абсолютно преустановяване на огъня с талибаните по време на мюсюлманския празник Айд ал Адха.
Нападението е осъществено в провинция Кундуз, в зона, която наскоро падна под талибански надзор.
Мохамад Юсуф Аюби, началник на провинциалния съвет на Кундуз, бунтовниците спрели три рейса на пътя покрай окръг Хан Абад и принудили пасажерите да тръгнат с тях. Според него талибаните евентуално са търсели държавни чиновници и членове на силите за сигурност, които нормално се прибират по празниците вкъщи.
Пътниците в рейсовете са били от провинциите Бадахшан и Тахар и са пътували за столицата Кабул. Засега няма вести за тяхната орис.
Противоречиви са данните за броя на отвлечените. Според АП те са над 100, съгласно Ройтерс са десетки, съгласно ТАСС в трите рейса е имало към 150 души. Афганистанската Толо нюз позволява, че похитените може да са 170.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР