Талибани охраняват руското посолство в афганистанската столица Кабул, която в

...
Талибани охраняват руското посолство в афганистанската столица Кабул, която в
Коментари Харесай

Талибани охраняват с картечници руското посолство

Талибани охраняват съветското посолство в афганистанската столица Кабул, която в неделя беше превзеха от бунтовниците. В момента цялата територия на страната се намира под техен надзор.

РИА Новости съобщи, че талибаните към този момент са поели контрола на защитата на съветската дипломатическа задача. Те охраняват с картечници и бронирани машини посолството, съобщи посланикът на РФ Дмитрий Жирнов. Той уточни, че е имал среща с талибански водачи, на която е бил разискван и въпросът за сигурността на съветския културен център в града.

„ Разговорът ни мина доста умерено, доста цивилизовано, защитата от Министерство на вътрешните работи им даде оръжието и се разотидоха. Сега значителен отряд на талибаните охранява, направиха доста положително усещане, напълно съответни хора, прочее. Подходът им е доста явен, добър, положителен, настоятелен. Не виждам трудности да не се разберем по всички детайлности за сигурността”, сподели съветският дипломат.

Той уточни, че талибаните са „ съответни мъже”, които са застанали на външния периметър на посолството, за не може никой да проникне вътре. В неделя Русия разгласи, че „ няма да бърза да признава режима на талибаните”. Русия няма да бърза да признава режима на талибаните в Афганистан, сподели за ТАСС специфичният представител на съветския президент за Афганистан Замир Кабулов. " Ако става дума за признание, заникъде не бързаме. Ще забележим по какъв начин ще се държи режимът ", сподели той. Кабулов, който е началник на отдел в съветското външно министерство, изрази вяра, даже убеденост, че сред Москва и новото управление на Афганистан ще се открият другарски връзки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР