Талантливият Виктор Василев се завърна от участието си в международния

...
Талантливият Виктор Василев се завърна от участието си в международния
Коментари Харесай

11-годишен наш виртуоз смая света

Талантливият Виктор Василев се завърна от присъединяване си в интернационалния конкурс " Андреа Постакини " (Andrea Postacchini), който се организира във Фермо, Италия. Той бе отличен с първа премия във възрастовата група до 11 години. Даровитият пловдивски цигулар продължава да завоюва награди и оценки в най-престижните европейски музикални състезания. През март, той завоюва първо място и пребори конкуренцията в Grumiaux Competition в Брюксел.

Виктор Василев е роден през 2007 година в семейство на професионален музикант. Първата му среща с цигулката е на четиригодишна възраст, когато се среща с изтъкнатия цигулков възпитател госпожа Дарина Данкова. Вече шест години той има невероятната възможност  да работи неразделно с нея и да израства в преодоляването на цигулковото изкуство. Виктор е ученик на НУМТИ " Добрин Петков “ – Пловдив, само че паралелно с това към този момент втора година е ексклузивен младши студент в Нов български университет – София в класа на проф. Марио Хосен (Австрия).

Участва в майсторските класове на международно известни реализатори и преподаватели по цигулка като проф. Жерар Пуле, проф. Михаел Фришеншлагер, проф. Елизабет Кропфич, проф. Юлиус Хорват. През май тази година, след авансово прослушване на цигулари от цяла България, Виктор беше определен да взе участие и в майсторския клас на световноизвестната цигуларка Мидори Гото. Освен със своите цигулкови педагози, Виктор работи и си партнира на сцена със своя безрезервен учител Ирен Капеловска. Виктор е стипендиант на Ротари клуб, с помощта на чиято поддръжка бяха осъществени пътуванията и участията му в състезанията в Чехия и Словакия.

Също родената в Пловдив Людмила Добрева – мецосопран, приключила Музикалното учебно заведение в града, ученичка от първия клас на великия Борис Христов, която дълги години живее и работи в Италия пожела през март тази година да пее пред публиката в родния си град – благотворително, в интерес на стипендианта на Ротари, младия цигулар Виктор Василев.

Сегашното пътешестване на Виктор за присъединяване в интернационалния конкурс " Андреа Постакини " (Andrea Postacchini), в гр. Фермо, Италия се реализира с финансовата помощ на Община Пловдив, която поддържа надареното момче със средства по " Програмата за образуване на събития и акции, популяризиращи културата на Пловдив в чужбина “.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР