Талантливият плувец Петър Мицин, който спечели наградата за най-добър млад

...
Талантливият плувец Петър Мицин, който спечели наградата за най-добър млад
Коментари Харесай

Петър Мицин: Наградите са признание за труда ми

Талантливият плувец Петър Мицин, който завоюва премията за най-хубав млад състезател в България за 2023 година, съобщи че това е самопризнание за труда му.

" За мен е огромна наслада да бъда измежду най-хубавите спортисти на България, да мога да стисна ръце с тях. Благодарен съм и благодарен за това отличие, както и за хубавите страсти. Благодаря и на моя треньор Николай Вакареев, с който доста се трудим, на Българската федерация по плуване и Министерството на младежта и спорта, който ме поддържат и на фамилията ми, което постоянно е с мен. Чест е да получа тази премия. Това е самопризнание за труда, който съм положил и резултатите, които съм направил ", разяснява Мицин след церемонията, на която получи наградата.

Попитан за обстоятелството, че има два олимпийски норматива и преследва трети и дали няма да натежат толкоз дисциплини за дебютант на Олимпийски игри, Мицин отговори: " Мисля, че няма да бъдат доста. Въпросът е да съм добре квалифициран и да съумея да направя нещата, както ги е задал треньорът. Още е рано да мисля за Олимпиадата, може би няколко месеца преди този момент ще стартира, само че виждам да бъда спокоен, да не се вманиачавам толкоз доста и да не се разпръсквам. Надявам се да показва България на чудесно равнище. "

" Ще взема присъединяване на Световното състезание за мъже и дами на 50-метров басейн в Катар. Там ще създадем и опит за класиране на щафета на 4 по 200 м свободен жанр. Бих желал да пожелая на моите сътрудници и другари в плуването да не престават да се трудят, да не предават пред неприятните моменти, които им се случват и да реализираме всички положителни резултати ", сподели още Петър Мицин и добави:

" Гледам да извършвам поставените ми задания. Славата е хубаво нещо, само че и носи огромна отговорност. Имам два норматива " А " и един " Б " за Игрите, като и на 200 м бътерфлай мога да съумея за се преборя за " Б " или " А " норматив. Зависи какъв брой съм упражнявал. Ще се постарая да направя и " А " норматив, което е извънредно мъчно, само че всичко опира до работа. Пожелавам си да бъда жив и здрав, както и на всички спортисти в България, да се стремят към високо върхове, тъй като колкото повече старания влагаш, толкоз повече се доближаваш до задачата. Няма нещо непостижимо. "
 Петър Мицин бе определен за
Петър Мицин бе определен за " Най-добър млад състезател на България "

Втори остана Карлос Насар
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР