Талантливият пилот на Макларън Ландо Норис призна, че шансът му

...
Талантливият пилот на Макларън Ландо Норис призна, че шансът му
Коментари Харесай

Талант на Макларън: Бъдещето ми е в ръцете на Алонсо

Талантливият водач на Макларън Ландо Норис призна, че шансът му за дебют във Формула 1 зависи напълно от това какъв брой дълго ще се задържи в тима легендата Фернандо Алонсо.

През 2018 година Норис ще извършва функционалностите на авариен водач. Той си заслужи позицията с триумфа в Европейската Формула 3, като ще я съвместява с уговорките във Формула 2 за тима на Карлин.

Милионите в банковите сметки на водачите от Формула 1

Попитан дали в действителност просто не чака Алонсо да приключи кариера, с цел да получи място на спортен водач, Норис съобщи: „ Очевидно можете да го формулирате и по този начин, само че аз няма по какъв начин да знам какви са проектите на тима.”

„ Предполагам, би трябвало да се види какво ще желае да прави Фернандо, до момента в който Макларън е удовлетворен и от Стофел Вандоорн (другият титуляр – б.р.), който се намира напълно при започване на своята кариера. Явно е, че той може да се развие доста и напредне като водач в хода на годината.”

Тежък дебют за Фернандо Алонсо на Дайтона

„ Така че за мен остава да очаквам идващите ходове. Не съм в положение да кажа какво друго може да се случи. Не ми е елементарно.”

„ Ясно е, че моята цел е да остана в Макларън. Ако не мога да бъда водач тук, ще диря други възможности”, добави 18-годишният британец. „ Ако ми кажат: „ Виж, няма да имаме свободна позиция в идващите 3 години и нещо”, то е явно, че ще диря шанса си другаде. Ако обаче ми кажат, че би трябвало да изчакам единствено година, мисля, че мога да го направя. Главната ми цел е да бъда в Макларън”, приключи Норис.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР