Талантливият ни катерач Петър Иванов се нареди шести в крайното

...
Талантливият ни катерач Петър Иванов се нареди шести в крайното
Коментари Харесай

Петър Иванов се нареди шести на младежката олимпиада

 Катерачът Петър Иванов и двойката акробати на край на младежката олимпиада в Буенос Айрес
Талантливият ни катерач Петър Иванов се подреди шести в крайното класиране на младежката олимпиада в Буенос Айрес.

Шестимата финалисти в спортното катерене стартираха нощес разногласието за купата с тестването за скорост. В него Петър Иванов се подреди на пето място, водач бе Сам Авизу от Франция. Във втората конкуренция „ боулдер “, която е и коронната дисциплинираност на Иванов, българинът се класира четвърти, а във финалното тестване остана пети. Така, в крайното общо нареждане българинът зае шесто място със общ брой 100 т. Първи олимпийски първенец в историята на този нов спорт стана японецът Кейта Дохи с 6 т., пред своя съотечественик Шута Танака с 18 т., а бронзът е за Сам Авизу от Франция с 30 т. Спортното катерене ще бъде и измежду петте нови спорта в програмата на олимпиадата в Токио след две години.

В спортната пукотевица Кирил Киров се подреди 11-и в дисциплината 10 м въздушен револвер с резултат 562 -14x и това не му разреши да влезе измежду най-хубавите осем за финала. Пламен Емилов и китайката Зеру Ван в интернационален микс тим на 10 м въздушна пушка с резултат 819.8 т. заеха 13-о място в квалификациите и по този начин се класираха за осминафиналите на следващия ден от 19.15 ч. българско време.

В плуването на 50 м бътерфлай Тихомир Тодоров финишира седми в серията си с време 25.33 сек., съвсем половин секунда не му доближи да влезе измежду полуфиналистите и той остана 30-и в крайното нареждане. Късно нощес стана ясно и крайното класиране в плуването на 800 м св. жанр при девойките. Василики Кадоглу финишира четвърта в серията си с резултат 9:18,92 мин., а в крайното нареждане е 20-а.

Късно вечерта предходния ден приключиха и осъществяванията с топка в художествената гимнастика. Татяна Воложанина получи оценка 15.600 т. и след първите два уреда има общ брой от 31.300 т., което й отрежда шесто място във краткотрайното класиране, водач е рускинята Дария Трубникова с 35.175 т. По-късно тази нощ българско време ще завършат и всички осъществявания на бухалки и лента. В първото тестване - на бухалки - Воложанина заслужи оценка 15.450 т.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР