Талантливият хокеист Нино Томов развя българското знаме на церемонията по

...
Талантливият хокеист Нино Томов развя българското знаме на церемонията по
Коментари Харесай

Хокеист развя българския флаг на Зимните младежки олимпийски игри в Лозана

Талантливият хокеист Нино Томов развя българското знаме на церемонията по откриването на третите Зимни юношески олимпийски игри в Лозана.

Стилният театър се състоя на хокейния стадион в олимпийската столица в наличието на президента на МОК Томас Бах. Българските спортисти са 18 - 7 девойки и 11 момчета, в спортовете: алпийски ски, биатлон, сноуборд, шорттрек, фигурно пързаляне, хокей и шейни. За да подкреят спортните ни гении, в Лозана дойдоха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и вицепрезидентът на БОК Любомир Ганев.
 Още при настаняването си в селото младите български олимпийци бяха приветствани от генералния секретар на БОК Белчо Горанов. Състезателите в това най-ново събитие, проведено от МОК, са на възраст сред 15 и 18 години и показват 79 страни. Това са и първите Зимни юношески игри с безусловно еднакъв брой момчета и девойки - по 940.
 Важният акцент, както и в предходните издания, е освен спортната конкуренция, само че и опцията младите спортисти да станат част от една огромна интернационална културна общественост, да поддържат връзка както между тях, по този начин и с към този момент съумели първенци, присъстващи тук като ролеви модели.
 На 10 януари първи от българите стартират алпийците - Юлия Златкова и Константин Стоилов, като поради неналичието на сняг, трасето за Супер Г беше скъсено. Следобед е новата конкуренция - хокей 3 по 3, като нашите представители Нино Томов и Мария Русенска са в смесени интернационалните тимове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР