Талантливите български художници Михаил Лалов, Николай Янакиев, Христо Йотов, Николай

...
Талантливите български художници Михаил Лалов, Николай Янакиев, Христо Йотов, Николай
Коментари Харесай

Изложбата „5x5“ събира петима съвременни български художници в галерията на Сидеров

Талантливите български художници Михаил Лалов, Николай Янакиев, Христо Йотов, Николай Алексиев и Валентин Ангелов показаха своята взаимна галерия, озаглавена „ 5x5 “. Събитието се състоя в столичната изложба „ Стил II “ на Волен Сидеров в четвъртък. Да уважат българските художници, пристигнаха народни представители от АТАКА, редица общественици и хора на изкуството.

Петимата създатели показват по пет свои картини, за които подсигуряват, че всяка от тях e оригинал, нарисуван персонално от тях. А част от творбите към този момент са изплатени.

„ Имаме доста гениални български художници, които не се показват”, сподели Сидеров и уточни, че поема ролята на страната, като провежда такива изложения и дава естрада на даровити създатели.

„ Това е моя пристрастеност, която задоволявам. Самият аз имам отношение към изобразителното изкуство като художник и фотограф”, сподели политикът галерист.

Експозицията беше показана от юриста, изтъкнат естет и познавач на изкуството Хари Харалампиев.



„ Да владея правото да се докосна до сътвореното от Михаил Лалов, Николай Алексиев, Валентин Ангелов, Николай Янакиев и Христо Йотов, а дружно с това да споделя и видяното, е израз на висша привилегия и скъп невеществен подарък”, показа пред събралото се голям брой Харалампиев.

По думите му това, което сплотява петимата художници е неописуемият им гений. „ Имам чувството, че това са творци-съмишленици. Майсторският рисунък на всеки поотделно очарова”, сподели юристът.



Николай Янакиев благодари на Сидеров за отношението към него и сътрудниците му, както и към изкуството. „ Разбира се, и на Вальо Ангелов, тъй като ни организира”, добави създателят.



„ Събрахме се петима другари от гимназията и от студентските години”, означи художникът Михаил Лалов. Той е събрал свои произведения от разнообразни стадии в развиването си като художник, които искащите могат да видят на столичната улица „ Раковски” 183А.

Експозицията „ 5х5” на Лалов, Янакиев, Йотов, Алексиев и Ангелов ще остане в залите на изложба „ Стил II” до края на юли.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР