Талантливи ученици ще се състезават в поредното издание на хакатон

...
Талантливи ученици ще се състезават в поредното издание на хакатон
Коментари Харесай

Тийнейджъри се състезават с дигитални проекти в ядрената наука в столицата

Талантливи възпитаници ще се състезават в следващото издание на хакатон в новата Софийска лаборатория за нововъведения. Пет тима от младежи, от софийски учебни заведения ще създават цифрови планове в нуклеарната просвета и техника, оповестиха от Столична община, написа Столица.бг

Образователно-технологичното съревнование „ Информационните технологии в нуклеарната просвета и техника ” стартира през днешния ден от 9 часа в залата на новата лаборатория за нововъведения на ул. Сердика №1, ет.3. Хакатонът се провежда от Българското нуклеарно сдружение, Асоциацията за развиване на София към Столична община в партньорство с Института за нуклеарни проучвания и нуклеарна енергетика на Българска академия на науките, бизнес организации и други

Лекции и информация за трендовете в нуклеарната просвета и опциите които предлага промишлеността за професионално развиване са първата част на хакатона.

Във втората учениците ще показват уменията си в решаването на настоящи задания за внедряването на Индустрия 4.0 в нуклеарните технологии. След това те би трябвало да презентират за 10 минути осведомителни артикули и услуги, като ще показват своето виждане за мястото в нуклеарните приложения на Кибер-физичните системи, Интелигентните системи за ръководство.

На софтуерното съревнование присъстват  евродепутатът Владимир Уручев, проф. Димитър Тонев, шеф на Института за нуклеарни проучвания и нуклеарна енергетика на Българска академия на науките и доктор Младен Митев, ръководител на БЯД.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР