Талантливи млади българки създадоха народна песен, в която възпяха COVID-19.

...
Талантливи млади българки създадоха народна песен, в която възпяха COVID-19.
Коментари Харесай

След "Коронавирус кючек": Гласовити българки възпяха COVID-19 в народна песен

Талантливи млади българки сътвориха национална ария, в която възпяха COVID-19. Те употребяват времето под карантина, с цел да творят, а от клипчето, което разсъни огромен интерес в мрежата, се вижда, че девойките имат забележителни гласови благоприятни условия. 

В съпоставяне с излезналите неотдавна версии на " Коронавирус кючек ", на тези две млади певици им се е получило сносно. Песента е изпята на двуглас, звучи напълно фолклорно, орнаментиката е на чудесно равнище и единственото, което в тази ситуация е друго е текстът към песента. 

Ето и какви са думите в новата авторска фолклорна мелодия, видео

" С маски ми одат из махалата, дей насипи доста болест,

дей брей, де гиди ковид, брей. Дей брей, де гиди под карантина сме, 

Борба ке водим против болест, с ракия вечер на маса, 

дей брей, де гиди ковид, брей. Дей брей, де гиди КЕ Гражданско отделение ПРЕБОРИМЕ! "

Видеото на националната ария се популяризира с невиждана скорост в обществените платформи от разнообразни профили. Мелодията, въодушевена от COVID-19 има близо 900 споделяния и стотици лайкове. 

Кои обаче са авторките на песента и от къде са родом не излиза наяве, защото видеото върви само надпис " ковид национална ария ", само че към него не са маркирани двете изпълнителки. 

Доста национални певици, измежду които Ваня Вълкова и Росица Пейчева, пък не пропуснаха да похвалят девойките, че са се справили сносно с осъществяването. " Браво на сладурките колежки " - споделят те. 

Някой консуматори, пък откриха аналогия сред песента за ковид и тази на певицата Ива Давидова, която напълно скоро предложи положителен взор към рецесията с безводието в Перник и възпя обстановката в национална ария.

Видеото събра близо половин милион преглеждания в Youtube.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР