Талантливата пловдивска художничка Венета Павлова, която е само на 12

...
Талантливата пловдивска художничка Венета Павлова, която е само на 12
Коментари Харесай

Вижте каква благородна кауза обедини творци и спортисти

Талантливата пловдивска художничка Венета Павлова, която е единствено на 12 години, даде своята картина „ Слънчево хоро” за благотворителна самодейност в поддръжка на децата на починали чиновници от Министерство на вътрешните работи от Пловдивска област.

С дарението Вени внася своята милостиня в интерес на акцията. По време на благотворителната вечер нейната творба ще бъде разиграна на търг.

Първоначалната цена на скъпата картина е 150 лв. със стъпка на наддаване 20 лв.. Вени е единствено на 12 години, само че към този момент може да се похвали със независимата си галерия през май тази година в град Малага, Испания, където бе по покана на първото българско учебно заведение „ Родина”.

Картини за търга дават и известни пловдивски художници като Атанас Хранов, Никола Певичаров и Станимир Видев. Набраните средства ще бъдат обществено оповестени и разпределени в наличието на нотариус, по равно за 20 деца на починали чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи в града. Известни спортисти също са поканени на мероприятието довечера в хотел „ Марица”. /Марица.бг
тагове идея създател спортист
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР