Талантливата Неда Спасова днес ни отвежда зад кулисите на спектакъла

...
Талантливата Неда Спасова днес ни отвежда зад кулисите на спектакъла
Коментари Харесай

Зад кулисите с Неда Спасова: `Женитба` в Театър `София` |

Талантливата Неда Спасова през днешния ден ни води зад кулисите на спектакъла " Женитба " в Театър " София ". Постановката може да гледате довечера от 19.00 часа, а следващото свежо видео на Неда, вижте тук:



Екипът на спектакъла „ Женитба “ откри зад думите на Гогол, написани преди повече от век и половина, извънредно настоящи и модерни герои и обстановки. Темата на пиесата провокира измежду нас бурни разногласия, появиха се разнообразни гледни точки за и/или срещу брака, за смисъла на женитбата и смисъла на избора. За това по какъв начин, потънали в личните си страхове, сме изгубили сетивата си да виждаме другия, а това прави влюбването невероятно.

И когато оживяха нашите герои, се роди една приказка, само че не за любовта. Една приказка за избора, за способността на човек да избира сътрудник в живота си. Една комедия за свят, в който постоянно се намират сватовници, ловко ръководещи „ пазара “ от самотни мъже и дами и разсмиващи ни с невероятната си досетливост. Една история за „ дребните “ хора, които не посмяват да мечтаят и, хванати в клопката на публичните предубеждения, се надяват само сватба да ги избави от самотата им.

Гоголевите герои постоянно се хвърлят към вярата, когато тя се появи, само че се отхвърлят, момент преди да я реализиран, тъй като не имат вяра, че заслужават да бъдат щастливи. И това е историята на „ дребния “ човек, който не знае по кое време и къде по пътя си е изпуснал ключа към личното си благополучие. Вероятно когато женитбата се е трансформирала в игра на лотария и той изцяло е изгубил надзор над фантазиите си. И по този начин, нашата „ Женитба “ се оказа и сатирично- страшна приказка за нас самите. За едно общество, в което човек продължава да е вцепенен от толкоз доста страхове: от избор, от упования, от това по какъв начин ще бъде признат. И по тази причина тази приказка е малко смешна и малко тъжна, тъй като ни споделя за невъзможността на индивида да бъде споделен. А дали?

Елена Панайотова - режисьор

" Женитба " от Н. В. Гогол

превод: Христо Радевски
режисьор: Елена Панайотова
сценография и костюми: Николина Костова-Богданова
композитор: Христо Намлиев
хореограф: Росен Михайлов

Участват:

Лора Мутишева, Михаил Милчев, Невена Калудова, Николай Върбанов, Николай Димитров, Росен Белов, София Маринкова, Симона Халачева, Юлиян Рачков, Юли Малинов

Билети.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР