Талантливата българска тенисистка Росица Денчева получи специалната статуетка лично от

...
Талантливата българска тенисистка Росица Денчева получи специалната статуетка лично от
Коментари Харесай

Бербатов награди талантлива тенисистка

Талантливата българска тенисистка Росица Денчева получи специфичната статуетка персонално от Димитър Бербатов. През месец май 2018 година, когато беше тържествената гала Х Годишни награди „ Успелите деца на България “ и се награждаваха лауреатите на Фондация “Димитър Бербатов”, Роси още веднъж бе на съревнование. „ На кое място приключи? “, попита Бербатов дребната тенисистка, до момента в който си говореха за тренировки, шампионати и за какво не е била на церемонията. „ На първо “, отговори непретенциозно дребната шампионка. Тогава Росица Денчева завоюва интернационалния шампионат за деца до 12 години Diamond Cup в Румъния.

Шест месеца по-късно, преди последната за годината подготовка в София и преди заминаването за родния Плевен за коледните празници, Роси гостува в офиса на фондацията, където й бе връчена статуетката на най-хубавите. Не на сцена и не пред всички, само че отново персонално от Димитър Бербатов. И в наличието на един от най-важните хора до нея - треньорът на дребните национали Даниел Ангелов.

Роси се разписа на новото табло на гениите на Фондация “Димитър Бербатов”. Тя си избра мястото сред имената на Димитър Бербатов и Димитър Кузманов - друга тенис звезда, лауреат на фондацията. При прибирането си в България неотдавна и Мико гостува в офиса на фондацията и остави своя подпис на таблото на гениите. 11-годишната плевенчанка стана лауреат на Голямата премия 2017 в категория. „ Спорт “, I-IV клас за сериозните си достижения: през 2017 година Тогава тя взе участие сполучливо във всички държавни шампионати и в три интернационалните шампионата. Младата българска тенис вяра е първа ракета на националния тим на България за нейната възраст. През 2017 година завоюва най-силния шампионат в света за деца до 10 години – “Смирква Боул” в Хърватия, шампионат е с сан на международно състезание. Освен на сингъл там Роси стана първенец и на двойки.

Веднага след срещата с Димитър Бербатов Роси се върна на корта за последната си подготовка в София за 2018 година, преди да се прибере в Плевен за Коледа. Но даже по празниците в родния си град тя продължава заниманията си. В началото на 2019 година Роси отпътува за европейско състезание. А Фондация „ Димитър Бербатов “ към този момент чака и номинацията й за достиженията през 2018 година.

На 19 декември стартира следващата акция за вписване на най-хубавите в изкуствата, науката и спорта - “Успелите деца на България” 2018. Номинации за триумфи на деца в ученическа възраст се одобряват до 8 февруари 2019 година на http://dberbatov.org/nagradi/.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР