Талантът се ражда не с времето, а още с идването

...
Талантът се ражда не с времето, а още с идването
Коментари Харесай

„Петя на моята Петя“ открива София Филм Фест 2020

Талантът се ражда не с времето, а още с идването на индивида на бял свят. Той е в първото проплакване, в детските години, в които осъзнаваш, че носиш в себе си освен това от връстниците си, той е сянката, която те преследва неразделно, в случай че си го загърбил в търсене на прехранване. бълбука, извира. Трябва да му посветим доста от времето и труда си, с цел да заживее пълностоен живот, да заблести и да се трансформира в контрапункт на всеобщата незаинтересованост.

Родена на 25 април 1962 година в град Бургас, стартира да написа стихове още от най-ранна детска възраст. Нейните първи изявления са във вестниците „ Септемврийче " и „ Народна юноша ", в списанията „ Родна тирада " и „ Младеж ".

Най-после на огромен екран ще можем да гледаме, отдаден на живота на тази удивителна поетеса, която се трансформира в легенда в българската лирика. Лентата носи заглавието на описа на Петя Дубарова „ Петя на моята Петя “ . Режисьор е Александър Косев, сценаристи са Нели Димитрова и Валентина Ангелова, които повдигат завесата на предишното и ни описват за Петя и нейния гений.

„ Филмът е модерна история. Държим да подчертаем, че това е филм за Петя Дубарова, без той да е „ за Петя Дубарова “. Историята не е биографична, само че Петя участва със своята същинска същина и с най-ценното – с мъдростта и гения си, които е оставила на поколенията “, споделя сценаристката Нели Димитрова.

Бъдещето и предишното се преплитат в тази по доста автентичен метод: историята е построена върху връзките и паралелите сред две тийнейджърки от друго време: Петя Дубарова и Петя Монова . Едната е дръзка и съвременна, а другата – мъдра и митична.



„ Петя на моята Петя “ слага доста въпроси – в случай че останеш вечно на 17 и запазиш своите идеали, това избавя ли те от опцията да се превърнеш в отегчителен възрастен? Как се справяш с разочарованието от? Дали може да се предадеш, макар устрема да се бориш, или би трябвало да продължаваш, без значение от всичко? Съвременната Петя би трябвало да открие своите отговори, сложена в обстановка сред живота и гибелта – дали да избере живота, или да последва обичаната си поетеса Петя Дубарова.

Оператор на е Иван Вацов, продуцент е Николай Урумов, а копродуцент – Кръстьо Ламбев. Ролите се извършват от Алиса Атанасова, Александра Костова (познаваме я от ролята й в „ Маймуна “ на Димитър Коцев – Шошо), Алена Вергова, Юлиян Вергов, Ясен Атанасов, Албена Павлова, Васил Банов.

„ Петя на моята Петя “ е филм изповед, предизвикан както от на Петя Дубарова, по този начин и от позабравените тийнейджърски идеали и вярвания на основателите му; от обстоятелството, че случилото се с нея преди съвсем 40 години се случва и през днешния ден – никой не може да победи в борбата против системата, само че това не значи, че би трябвало да спрем да опитваме.

„ Петя на моята Петя “ открива 24-тия София Филм Фест на 12 март в Зала 1 на НДК .

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР