Талантът на Борусия (Дортмунд) Юсуфа Мукоко постави нов рекорд в

...
Талантът на Борусия (Дортмунд) Юсуфа Мукоко постави нов рекорд в
Коментари Харесай

Сензацията от школата на Борусия постави нов рекорд

Талантът на Борусия (Дортмунд) Юсуфа Мукоко сложи нов връх в юношеската Бундеслига до 17 година Нападателят, който по принцип е на 14 година, приключи постоянния сезон с 46 попадения. За тази цел в последния кръг през днешния ден той осъществя два пъти в мрежата на Дуисбург за триумфа с 6:0 в група Запад. Така Мукоко усъвършенства върха на Донис Авдиджай от Шалке 04 от сезон 2012/13 година, който приключи с 44 гола.

От няколко години насам Мукоко е кара експертите да се чудят дали в действителност е толкоз дребен. Още като 12-годишен той късаше мрежите и рано-рано заигра при батковците си, въпреки на външен тип да не се отличава от тях.

25 games. 46 goals. 14 years old.@BVB's Youssoufa Moukoko has set a new record for the most goals scored in a single U17 Bundesliga season. pic.twitter.com/IiEyVptn4s
— Squawka Football (@Squawka) June 1, 2019
Родителите на Мукоко са камерунци (майка му е на 30 г.), само че татко му има немски паспорт от 27 години насам. Юсуфа е роден в африканската страна, само че също има немско поданство, поради което е част от Бундестима до 16 година

“Веднага след раждането му аз го записах в немското консулство в Яунде”, кълне се таткото. От Die Welt са се допитали и до Външно министерство, откъдето обаче отхвърлят бащата да е сторил това. Това единствено укрепва подозренията.

Иначе юношите на Борусия завоюваха конкуренцията в своята зона и ще пазят шампионската си купа в страната. На полуфиналите те ще спорят с Волфсбург, а при триумф ще излязат против един всред Байерн (Мюнхен) и Кьолн. През предишния сезон в борбата за трофея Дортмунд надделя Байерн с гол навръх Мукоко.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР