Тактическото учение с бойни стрелби „Strike Back 21“ беше открито

...
Тактическото учение с бойни стрелби „Strike Back 21“ беше открито
Коментари Харесай

На полигона „Корен“ започна учение на 800 български, гръцки и румънски военни

Тактическото обучение с бойни стрелби „ Strike Back 21 “ беше намерено с публична гала през днешния ден на образователен полигон „ Корен “. Военнослужещите от страните-участнички България, Гърция и Румъния бяха приветствани от бригаден военачалник Стоян Шопов, пълководец на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, който е и офицер провеждащ учението, оповестяват от МО.

„ По време на тактическото обучение „ Strike Back 21 “ общите ни старания ще бъдат ориентирани към развиване на уменията на военнослужещите от българската и съюзническите армии за взаимно осъществяване на задания, както и за повишение на оперативната съгласуемост на щаба на батальона и командирите при обмисляне и ръководство на многонационални формирования “, изясни ген. Шопов.

„ Strike Back 21 “ се организира на територията на образователен полигон „ Корен “ с присъединяване на близо 800 военнослужещи от въоръжените сили на България, Румъния и Гърция. Учението ще се организира по мним сюжет, създаден въз основа на общия сюжет за осъществяване на серията свързани учения „ Defender Europe 21 “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР