Тактическо учение Peace Sentinel 2017 (Мирен страж 2017) се проведе

...
Тактическо учение Peace Sentinel 2017 (Мирен страж 2017) се проведе
Коментари Харесай

Български войници със сръбски и американски колеги опазиха мира рамо до рамо

Тактическо обучение „ Peace Sentinel 2017 ” („ Мирен пазач 2017 ”) се организира през днешния ден на образователния полигон Корен, край Хасково, написа Булфото. То е част от многонационалното обучение с висока видимост „ Seber Guardian-17 ”. В него участваха над 1000 военнослужещи от 3-ти механизиран батальон от 61-ва механизирана бригада, от армията на Съединени американски щати, рота „ Алфа” от Трета пехотна бригада и един пехотен взвод от армията на Република Сърбия.

То бе следено от висшето командване на Българската войска и представители на министерството на защитата. Над 50 бойни единици техника и над 150 единици транспортна и профилирана техника бяха включени в демонстрационните тактически дейности на съюзническите и партньорски войски.

Учението се организира по общ сюжет, който разказва ескалиране на политическата рецесия във боен спор сред фиктивни страни и страни от НАТО.

Участниците в учението сили от България, Съединени американски щати и Сърбия получиха висока оценка за подготовката и бойните си умения в интервенцията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР