Тактическо учение на пехотна батальонна бойна група от състава на

...
Тактическо учение на пехотна батальонна бойна група от състава на
Коментари Харесай

Тактическо учение се провежда на учебен полигон „Корен“

Тактическо обучение на пехотна батальонна бойна група от състава на Сухопътните войски се организира на образователен полигон „ Корен “. В него вземат участие 1077 военнослужещи и 234 единици бронетанкова и автомобилна техника, оповестяват от Министерството на защитата.

 2-koren

В учението, с название „ Мирен пазач – 2018 година “, вземат участие: Първи механизиран батальон от 61-ва механизирана бригада, група за ръководство и обработка на информацията, HUMINT- група, план за разстройства на спонтанни взривни устройства, група с безпилотни летателни апарати мини клас от батальон ISTAR, рота за отбрана на силите и взвод „ Военна полиция ” от състава на бригадата. В подготовката са включени и военнослужещи от 2-ра батарея от 61-ви самоходен артилерийски дивизион и разследваща рота от батальон ISTAR.

Пехотната батальонна бойна група е усилена с поделение „ CIMIC ”, поделение за „ Психологически интервенции ” и тактически екип за психически интервенции от 78-ми батальон за гражданско и военно съдействие, географско обезпечаване и психически интервенции, група за електронна война и танкова рота от Центъра за подготовка на експерти.

Учението „ Мирен пазач -2018 ” се организира по конвенционален сюжет, описващ ескалиране на политическа рецесия във боен спор сред фиктивни страни и осъществяване на взаимна настъпателна интервенция. На образователен полигон „ Корен “ формированията на батальонната група отработват тактическо напредване, образуване на багра на местността, подготовка за нахлуване, осъществяване на настъпателна интервенция, образуване и заемане на защитата на достигнатите рубежи.

Основната цел на учението на батальонната бойна група е да се оцени боеготовността и боеспособността на щаба и нейните формирования при обмисляне и осъществяване на интервенциите в хода на стандартен боен спор с висок интензитет. Офицери от Сухопътното командване на НАТО в Измир реализират мониторинг по време на това сертификационно обучение.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР