Тактическите ракетни комплекси Искандер и системите за противовъздушна отбрана С-400,

...
Тактическите ракетни комплекси Искандер и системите за противовъздушна отбрана С-400,
Коментари Харесай

Ракети Искандер и системи С-400 застъпиха на бойно дежурство в Беларус

Тактическите ракетни комплекси " Искандер " и системите за противовъздушна защита С-400, ситуирани от Русия в Беларус, са изцяло подготвени да извършват дилемите си, заяви почитан представител на министерството на защитата в Минск, представен от Ройтерс.

" Нашите военнослужещи минаха цялостен курс на образование в взаимните военно-учебни центрове на въоръжените сили на Русия и Беларус ", съобщи изявление за телевизионния канал СТВ Леонид Касински, шеф на основното ръководство за идеологическа работа към беларуското министерство на защитата. " Към днешния ден тези мостри въоръжение ( " Искандер " и комплексите С-400) са на бойно дежурство и са изцяло подготвени да извършват дилемите, за които са предопределени. "

Засега не е ясно какъв брой комплекса " Искандер " - които могат да носят нуклеарни бойни глави - са ситуирани в Беларус. През юни съветският президент Владимир Путин разгласи, че ще достави на Минск комплекси " Искандер " и зенитно-ракетни комплекси С-400, напомня Българска телеграфна агенция.

Новината идва на фона на възходящ напън на Москва върху Минск да ѝ помогне в спора в Украйна, който стартира преди 10 месеца и не демонстрира никакви признаци да завърши, отбелязва Ройтерс.

През февруари съветските войски използваха Беларус като плацдарм за анулираната офанзива против Киев, а през последните месеци се следи засилена взаимна руско-беларуска военна интензивност.

Мобилните ракетни комплекси " Искандер-М ", наричани от НАТО с кодовото име СС-26 " Стоун " ( " камък " ), замениха руските " Скъд ". Двете ракети с управляемо ориентиране на комплексите " Искандер-М " са с обхват до 500 км и могат да носят стандартна и нуклеарна бойна глава.

Обсегът им доближава във вътрешността в територията на прилежащите на Беларус Украйна и Полша, която е член на НАТО и е в доста обтегнати връзки с Минск.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР