Таксуването на клиенти за ползването на тоалетна е незаконно и

...
Таксуването на клиенти за ползването на тоалетна е незаконно и
Коментари Харесай

1000 лв. глоба за заведение, искало такса тоалетна

Таксуването на клиенти за използването на тоалетна е нелегално и заведението, което го е направило, ще заплати санкция. Това съобщи пред Нова телевизия ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов.

По негови думи глобата ще е минимум 1000 лв. за това, че тоалетната не може да се употребява от клиентите гратис.

Относно таксата " зареждане на телефон " Маргаритов уточни, че тя е законна, щом е оповестено като услуга, тъй че всеки може да отиде във въпросното заведение и единствено да си зареди телефона, като по този начин към този момент се води клиент.

" Като цяло българският туристически артикул по никакъв начин не е неприятен. Въпросът е, че от време на време с инцидентни неща, които влизат в публичното внимание, сътворяваме усещането, че все нещо куца, нещо не е наред ", заключи ръководителят на КЗП.

Относно случая със скъсаното въже на парашут на " Каваците " Маргаритов разясни, че КЗП има отношение по случая дотолкоз, доколкото всички условия по даването на услугата би трябвало да са показани на вниманието на потребителите.

Той разяснява и тежкия случай в аквапарк в Приморско, при който един юноша почина. Маргаритов увери, че са осъществени инспекции дали има осведомителни табели и съгласно него до злощастната развръзка се е стигнало поради неспазване на разпоредбите. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР