Таксите за детските градини в община Павликени постепенно ще бъдат

...
Таксите за детските градини в община Павликени постепенно ще бъдат
Коментари Харесай

Емануил Манолов обеща отпадане на таксите за детска градина в Павликени

" Таксите за детските градини в община Павликени последователно ще бъдат понижавани до цялостното им отпадане ", това разгласи инж. Емануил Манолов, претендент за кмет на Павликени от " Българска социалистическа партия за България ", пред служащите в една от водещите компании за декоративна растителност в общината.

Кандидатът за кмет се срещна със чиновниците на „ Розекс “ и разиска с тях обществените придобивки, които предлага за хората в идващия мандат.

Отпадането на таксите е измежду водещите ни цели. Още от идната година те могат да бъдат понижени на половина, акцентира инж. Манолов.

За задачата ще бъде направена смяна в общинската разпоредба. Намаляването ще продължи и в идващите години до цялостното отпадане на таксите.

Общината ще вкара и еднократна помощ при раждане на второ и трето дете. Условието за приемане ще бъде родителите да са здравно и обществено обезпечени, да не дължат локални налози и такси, и да имат приключено главно обучение.

Кандидатът предлага и основаването на общинско звено „ Сигурност “, посредством което да се опазва публичният ред в обитаемоте места, битката с противозаконната сеч на общински гори, нелегално изхвърляне на боклуци, необорудвани каруци, огледи на общински язовири и рибарници и други

В срещата участваха и претендентът за кмет на село Батак Пламен Петров и претендентът за общински консултант Иринка Димитрова.

В първите дни на новия мандат ще възложим проектирането на паркоместа в междублоковите пространства в Павликени, съобщи инж. Емануил Манолов. Той продължава срещите в града и във всяко от обитаемоте места предлага решения на главните проблеми, които жителите слагат.

Трябва да се слагат повдигнати пешеходни пътеки за ограничение на скоростта върху републиканските пътища, които минават през селата Мусина, Михалци, Батак, Караисен, Бутово, Патреш, Горна Липница, Долна Липница и Стамболово, сподели още Манолов.

При среща в с. Михалци локалните поданици желаеха да се построи пешеходен мост, паралелно до настоящия, над р.Михалска.

Нужно е да се ремонтира и тротоарът към тухлената фабрика в селото. В селото ще се построява и паметник с 28 плочи с имената на починали четници от Михалци от четата на Бачо Киро и поп Харитон.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР