Таксите в детските градини в Благоевград остават непроменени и през

...
Таксите в детските градини в Благоевград остават непроменени и през
Коментари Харесай

Таксата за дете в детска градина в Благоевград си остава 40 лева на месец

Таксите в детските градини в Благоевград остават непроменени и през тази финансова година. Сумата се резервира - 40 лева на месец или 2 лева дневно за дете. От общината оповестяват, че макар възходящия напредък в услугата, тя не е покачвала цената си повече от 11 години.
Общият брой на децата в детските градини в града е 600, като 342 от тях дължимата такса е понижена с 50%. Това е по този начин, тъй като съгласно наредбата на общината, деца с един родител, както и две деца от едно семейство, посещаващи едно образователно заведение, се възползват от понижение на услугата.
Облекчение има и при многодетните родители. Те заплащат 50% по-ниска такса за първо дете, и 10лв. за второ и последващо дете. Общо 196 деца са освободени изобщо от такси за детска градина.
Другата оригиналност, която е въведена от тази година след решение на Общинския съвет, е обвързвана с въвеждането на специфичен хранителен режим в детските градини за деца, които имат глутенова ентеропатия, или нетърпимост към глутен. За тях ще има особено хранително меню, което няма да въздейства на таксата за детската градина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР