Таксите на частните фондове са нулеви, увери Даниела Петкова от

...
Таксите на частните фондове са нулеви, увери Даниела Петкова от
Коментари Харесай

За втора пенсия ще получаваме минимум това което сме внесли

Таксите на частните фондове са нулеви, увери Даниела Петкова от Асоциацията на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване

" Всеки, който се обезпечава в допълнение, при пенсиониране ще получи минимум толкоз, колкото са импортираните осигурителни вноски на негово име ”. Така Даниела Петкова от Асоциацията на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване заключи готвените промени в Кодекса за обществено обезпечаване, съобщи Нова телевизия.
Удръжките от заплатата по втория пенсионен фонд са в размер на 5%. Сумата, която действително ще получаваме при пенсиониране, зависи от размера на заплатата ни през всеки месец, както и от това какъв брой години трудов стаж имаме, изясни още Петкова.
Държавата ще задължава частните фондове да подсигуряват, че ще получаваме най-малко това, което към този момент сме внесли като икономисване за старини, в случай че сумата по някаква причина се окаже по-малка.
" Таксите на сдруженията са нулеви за целия интервал от време. А от метода, по който са ръководени парите ни, зависи какъв брой повече от брутните вноски ще имаме в партидата си ”, разясни Петкова.
" Реформата в пенсионната система е половинчата, защото вноските по втория дирек трябваше да стигнат до 7%, само че останаха 5 на 100. Съвсем естествено е сумата, която се натрупва в продължение на 20 години, да не е толкоз огромна ”, разяснява от своя страна някогашният обществен министър Лидия Шулева.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР