Такситата в София вече возят на новите по-високи тарифи. Увеличението

...
Такситата в София вече возят на новите по-високи тарифи. Увеличението
Коментари Харесай

Такситата в София вече возят на по-високите цени

Такситата в София към този момент возят на новите по-високи цени. Увеличението е с към 30%. Дневната цена е 1,05 лева на километър при 0,77 лева до момента. 1,21 лева ще е нощната цена, която до момента беше 0,88 лева Началната такса също се трансформира и се усилва сред 2,10 лева -2,42 лева

" Бързаме да променим цените, тъй като шефовете споделиха, че от Нова година ще има и санкции, в случай че още сме по старите цени ", показа водач в една от най-големите таксиметрови компании в столицата пред " Мениджър Нюз ".

" Заради по-ниските цени на таксиметровия транспорт в София доста от водачите се отхвърлиха да работят през последните месеци, само че в този момент евентуално ще се върнат в бизнеса. Основното гориво – метан, нарастна с съвсем 100% за година и е обикновено да се промени цената на услугата ", разяснява инж. Спас Атанасов от Браншовата организация на таксиметровите водачи. 

Чувствителното повишаване на таксиметровите услуги беше утвърдено на 25 ноември от Столичния общински съвет, който гласоподава актуализиране на минималните и горните прагове на цените на такситата в София. Според тях от 1 януари 2022 година цената за дневна цена беше избрана от най-малко 1,05 лева до 1,78 лева максисум, а нощната - от 1,21 лева минимална до 2,19 лева оптималната. Тогава ръководителят на комисията по превоз в СОС Карлос Контрера дефинира като основателни настояванията на таксиметровия отрасъл за смяна на цените. Той посочи, че по закон таксиметровите превозвачи сами могат да дефинират своите цени, сред минималните и оптималните, признати от Общинския съвет. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР