Таксиметровият протест обслужва цели, различни от тези да се решат

...
Таксиметровият протест обслужва цели, различни от тези да се решат
Коментари Харесай

Таксиметровият протест не цели да разреши проблемите на водачите, смятат от СОС

Таксиметровият митинг обслужва цели, разнообразни от тези да се решат проблемите на водачите. Това сподели ръководителят на транспортната комисия в СОС Екатерина Йорданова.

По думите ѝ " минималната цена на пазара е 59 ст., нашият ангажимент не е да дефинираме междинна цена. " Йорданова уточни пред bTV, че и сега компаниите могат да слагат цена от 1,30 лева на километър, само че доста малко го вършат.

Според общината равновесната цена е 78 ст., а анкетите измежду компаниите са дали сред 89 ст. и 1,13 ст., само че с коли до 7-годишна възраст Йорданова добави, че в 23 страни от Европейски Съюз минимална цена за таксиметровата услуга няма. Йорданова уточни, че от „ Московска” 33 желаят и Етичен кодекс, който да усъвършенства качеството на таксиметровата услуга.

Общината е и срещу другото искане на водачите – да карат в бус лентите, когато са с клиент. Причината – това е допустимо единствено при ограничение на броя на такситата или при регламентиране на обособен клас от тях, които да вземем за пример обслужват летището, а всичко това не се нрави на сектора.

Председателят на Националния таксиметров профсъюз Райна Димитрова упрекна общинския съвет, че от 7 година има таван, само че не и предел на цените.

При митинга си таксиметровите водачи се сплотиха за минимум 98 ст. за километър пробег денем и 1,14 – през нощта.

" Горната граница пази потребителите, а долната пази тези, които правят тази активност ", добави още Димитрова и добави, че влизащите в цената съставни елементи като гориво и " Гражданска отговорност " са скочили през този интервал.

Димитрова акцентира, че законът, добър или неприятен, би трябвало да се съблюдава и да се вкара минимална цена. Тя добави, че в случай че ще се гледа напълно пазарното начало, не би трябвало да има и таван.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР