Таксиметровият бранш настоява за промени, свързани както с тарифите, така

...
Таксиметровият бранш настоява за промени, свързани както с тарифите, така
Коментари Харесай

Таксиметровите шофьори настояват за по-високи цени

Таксиметровият отрасъл упорства за промени, свързани както с цените, по този начин и с разпоредбите, по които ще се движат.

Пред БНР ръководителят на Съюз „ Такси “ Кирил Ризов акцентира, че стартира осма година, в която цените и таксите на такситата в София не са поправени.

„ За 2019 година бяха признати минималните цени за столицата – 77 ст. дневна и 88 ст. нощна цена. Повечето таксита возят на минимални цени, без значение от това, че бяха дадени много пари от Столичния общински съвет. В отчет себестойността на услугата „ таксиметров транспорт на пасажери “ беше обоснована да бъде 1 лева на 1,10 лева – за това настоявахме от страна на браншовите организации, само че беше гласувано друго “.

Затова от сектора упорстват да се озаптят и трите такси – първична, за повикване и за адрес, т.е. да се сложат в рамка и да има минимални и оптимални такси. Когато бъдат поставени в рамки и таксите, тогава от петте параметъра (бел.ред. трите такси и двете тарифи) няма да има нищо, което е отвън рамка. Тогава към този момент таксиметровите компании ще извършат съответните корекции, което не го вършат 8 години подред. Цената ще бъде в посока нагоре “.

В изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " Ризов успокои хората, ползващи услугата, че повишаването няма да е фрапантно и даде образец, че за курс от 6 лева при новите цени ще коства най-вече 7,5 лева Предложили са също - първичната такса да не може да бъде по-малка от три пъти на минималната цена и не повече от три пъти на оптималната, уточни той и посочи:
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР