Таксиметровият бранш иска по-високи цени в цялата страна, но по-малките

...
Таксиметровият бранш иска по-високи цени в цялата страна, но по-малките
Коментари Харесай

Таксиметровият бранш пожела увеличение на цените в цялата страна, в Монтана не одобряват искането

Таксиметровият отрасъл желае по-високи цени в цялата страна, само че по-малките градове като Монтана и Шумен не утвърждават желае. Предложението е първичната такса да стане три пъти по-висока от цената за километър пробег. В момента то е на стадий разискване в Министерството на превоза.
В Пловдив причините за повдигане на първичната такса на такситата са повече от тепетата.„ Гражданските и налозите се подвигнаха. Затова би трябвало да има смяна в цената на услугата”, счита Петър Кушев, водач на такси.
„ Не мисля, че ще има отлив на клиенти, защото който си пътува с такси отново ще употребява, в противен случай ще се усъвършенства услугата и всички ще бъдат доволни”, сподели Иван Мачкърски.
Клиентът Димитър Дживизов обаче би се отказал да се качва на такси, в случай че цената се вдигне толкоз доста. „ Не бих употребил услугата, когато се усилят цените. Всеки има право да желае нещо, а към този момент дали ще им го дадат не се знае”, разясни той.
В дребни градове като Монтана аргументът на сектора, че високата пърнованачална такса ще стимулира водачите да качват клиенти за къси курсове – не важи. Така мислят и на стоянката в Шумен. Първоначално се подсмихват на концепцията за по-висока такса.
„ Нулева ще бъде първата сума, тъй като никой няма да се вози. Това може да го измислят в София, Пловдив, Варна, само че не и в Шумен. В момента с вдигнатите цени междинният курс е 2.00-2.50 лева.”, разясни водачът Пламен Петров.
Всяка локална власт ще преглежда решенията на работната група в транспортното министерство. Диалогът с сектора към този момент е почнал, а една от крайните му цели е и да бъдат лимитирани нерегламентираните транспорти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР