Таксиметровите шофьори в столицата излязоха на протест срещу руската компания

...
Таксиметровите шофьори в столицата излязоха на протест срещу руската компания
Коментари Харесай

Попов: Работим по сигнала за „руския Uber” от миналата година

Таксиметровите водачи в столицата излязоха на митинг против съветската компания "Максим ", която е известна у нас като „ съветския Uber”. Те затвориха придвижването на „ Цариградско шосе” в 13 часа като шествието продължи по бул. "Цар Освободител ", ул. "Г.С.Раковски ", ул. "Оборище " и пл. "Александър Невски ". Екипи на полицията стопират придвижването по маршрута на шествието.

"Протестът ни цели институциите да се сезират и да се реши казусът с нерегламентираните транспорти ", съобщи Спас Атанасов, ръководител на Браншовата камара на таксиметровите превозвачи.

"Таксиметровите водачи знаят, че ние работим по сигнала за незаконното приложение за осъществяване на нерегламентирани таксиметрови услуги още от предходната година, когато една от техните организации пусна до нас тъжба ", съобщи през днешния ден след среща в Народното събрание заместник-министърът на превоза Ангел Попов.

Попов изясни, че е свършена доста работа, тъй като тук се изисква събирането на доста и неопровержими доказателства. След жалбата на Съюз „ Такси “ е бил образуван екип от Министерство на превоза, Прокуратурата, Национална агенция за приходите, Икономическа полиция. Със самите таксиметрови водачи, които и през днешния ден настояха да се приключи активността на незаконното съветско приложение „ Максим “, са извършени пет или шест срещи.

„ За наслада, екипът, който събрахме, е подготвен с резултати, които сме предали на Комисията за защита на конкуренцията. Надяваме се те да работят бързо, както в един различен случай, с цел да може активността на това приложение да бъде прекъсната “, сподели зам.-министър Попов и прикани още един път жителите да не употребяват това приложение, тъй като то не им носи никаква сигурност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР