Таксиметровите шофьори отново излязоха на протест срещу сградата на Съдебната

...
Таксиметровите шофьори отново излязоха на протест срещу сградата на Съдебната
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори протестираха за справедливи присъди след агресия срещу техни колеги

Таксиметровите водачи още веднъж излязоха на митинг против постройката на Съдебната палата в София. Искат обективни присъди след експанзия на пътя против техни сътрудници.

Акцията е проведена от Националния таксиметров профсъюз (НТС), а съответният мотив за нея е отсрочване на делото против нападателя на таксиметровия водач Апостол Вълчев, планувано за друга дата след отсъствие на неговия бранител.

" За следващ път делото беше отсрочено, този път за 28 ноември. Най-тревожното в това дело съответно е изменението от миналата инстанция на обвиняването - от преднамерен опит за ликвидиране за обир, на заплашване ", сподели за Българска телеграфна агенция Красимир Цветков, ръководител на НТС.

" Надяваме се на идващото съвещание, тъй като това е последната инстанция по делото, неща да се случат и причинителите на това набези да получат оптимално строги присъди, планувани от българския закон ", добави Цветков.

Цветков сподели, че задачата на митинга е да бъде обърнато внимание и на случая от столичния квартал " Разсадника ", в който таксиметров водач умря след спор с различен участник в придвижването на пътя.

Председателят на НТС напомни, че представители на таксиметровия отрасъл организираха срещи с управлението на Министерството на превоза и известията, на автомобилната администрация, както и с основния секретар на Министерство на вътрешните работи, на които беше разисквана опцията за въвеждане на видеорегистратори и паник бутони във всички коли, осъществяващи публичен транспорт. По думите му тази мярка е механически допустима за осъществяване и ще бъде ефикасна против експанзията на пътя. Разговорите за практическата реализация на тази концепция и конкретизирането на параметрите ще продължат, изясни още Красимир Цветков.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР