Таксиметровите превозвачи в София се освобождават от плащане на някои

...
Таксиметровите превозвачи в София се освобождават от плащане на някои
Коментари Харесай

Таксиметровият бранш в София се освобождава от някои такси до края на 2021 г.

Таксиметровите превозвачи в София се освобождават от заплащане на някои дължими такси за интервала от 1 юни 2020 година до 31 декември 2021 година, реши Столичният общински съвет.

Мярката е за подкрепяне на този отрасъл поради загубите, които понася от рестриктивните мерки, наложени поради епидемията от колонавируса.

Първоначално срокът на деяние на тези облекчения беше от 1 юли, само че водещата комисия по превоз предложи датата да е от 1 юни.

Отпада таксата на стойност 25 лв. за издаване на позволение, холограмен стикер и 2 броя светлоотразителни идентификационни номера за таксиметров транспорт на едно транспортно средство. Таксата за издаване на препис на позволение (за периода на предходното), холограмен стикер и 2 броя светлоотразителни идентификационни номера, която е на стойност 15 лв..

Издаването на препис на позволение за таксиметров транспорт - за периода на предходното за едно транспортно средство, както за първо издаване - 20 лв., по този начин и за второ и всяко последващо, което коства 25 лв., също отпадат.

Всички тези такси са избрани в Наредбата за установяване и администриране на локални такси и цени на услуги, предоставяни от Столичната община.

В пълномощията на общинския съвет е да освобождава заплащането им, само че не и да удължава периода на издадените към този момент позволения за осъществяване на таксиметров транспорт, се показва в претекстовете на вносителите Карлос Контрера от " Патриоти за София ", Зафир Зарков от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и Калоян Паргов от Българска социалистическа партия.

Всички политически групи в СОС гласоподаваха " за " това предложение.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР