Таксиметровите превозвачи искат трикратно увеличение на първоначалната такса за извършваната

...
Таксиметровите превозвачи искат трикратно увеличение на първоначалната такса за извършваната
Коментари Харесай

Таксиджии искат трикратно увеличение на началната такса

Таксиметровите превозвачи желаят трикратно нарастване на първичната такса за осъществяваната от тях услуга. Това оповестиха представителите на Национален таксиметров профсъюз /НТС/, Национален съюз на превозвачите (НСП), Браншова камара на таксиметровите водачи и превозвачи (БКТВП) и Съюз " Такси ", заяви Българска телеграфна агенция.

Исканото нарастване е заложено в смяна на Наредба 34 и към този момент е импортирано в Министерство на превоза, от където се чака отговор в период от седем дни.

Искането бе дефинирано от ръководителя на Националния таксиметров профсъюз Райна Петрова и се касае за обвързването на първичната такса, която се начислява при наемането на един таксиметров автомобил с минималната цена за таксиметров транспорт на пасажери на съответната община, която от своя страна се дефинира от съответния общински съвет. Според Петрова така тази цена ще е една и съща за съответното обитаемо място, ще е предвидима за потребителите на услугата и ще е задоволителна като размер за превъзмогването на нерентабилността на късия курс.

Така за София минималната цена за таксиметров транспорт е 0.77 лева Ако бъде признато желаното нарастване, първичната такса за този тип услуга ще стане 2,31 лева

Сред главните причини за желаното нарастване са дългите години, в които не е имало актуализация на цените и цените. От браншовите организации показват, че приходите им остават стационарни към този момент осма поредна година, защото цената на таксиметровия транспорт не се е променяла от 2012 година Според данните, показани от организациите, тогава минималната работна заплата е била 270 лева, до момента в който в този момент е 610 лева Многократно са се нараснали разноските им за прехрана на коли, налози и застраховки, показват от сектора.

Красимир Цветков - също представител на Националния таксиметров профсъюз, сподели, че съгласно изследване измежду потребителите 70 на 100 от недоволствата на жителите са поради отвод на водача да извърши къс курс. По думите му късите курсове, които прави един транспортьор дневно в другите времеви диапазони, са сред 25 и 50 на 100.

Очакванията са с въвеждането на желаното нарастване, да бъде преодоляна опцията за отвод от късия курс, уточни Райна Петрова, ръководител на Националния транспортен профсъюз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР