Таксиметрови шофьори протестираха във Варна с искане за по-високи тарифи.

...
Таксиметрови шофьори протестираха във Варна с искане за по-високи тарифи.
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори от Варна на протест за по-високи тарифи

Таксиметрови водачи стачкуваха във Варна с искане за по-високи цени. Сега минималната цена за километър денем, избрана от Общинския съвет в града, е 0.75 ст., а нощната цена е 85 ст. Шофьорите упорстват минималният предел да бъде 1.20 лева

Варна

Таксиметровите водачи желаят по-висока цена за транспорт поради по-големите разноски, които имат и високия локален патентен налог, който е 800 лева
Димчо: Ние не можем да оцелеем с всички тези неща, които би трябвало да платим и оттова насетне да изкараме някакви пари, с цел да си прехраним фамилиите. Ние към този момент не можем дори да оцеляваме.
Таксиметровите водачи и в този момент могат да транспортират на по-висока цена, тъй като горният предел е 2 лв. за километър денем. Има обаче компании, които работят с минималната цена и не желаят да я трансформират.
Людмила: Проблемът е подобен, че в случай че една централа увеличи цените на един лев, другата централа, в нелоялна конкуренция, ще продължи да вози на 75, или на 80 ст., по този начин клиентите ще бъдат подвеждани.
Превозвачите желаят по високи цени поради нарасналите цени на горивата и повишаването на живота. Жителите на Варна са разграничени в мнението си за желаната смяна.

Протестиращите таксиметрови водачи желаят Общинският съвет да одобри по-висок най-малък предел за километър транспорт. Те обявиха, че в случай че не бъдат чути, от началото на идната година Варна ще остане без таксиметров транспорт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР