Таксиметрови шофьори от цяла България се готвят за бунт! Причината

...
Таксиметрови шофьори от цяла България се готвят за бунт! Причината
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори от цяла България се готвят за бунт!


Таксиметрови водачи от цяла България се готвят за протест! Причината е в тотално сринатия поради изключителното състояние бизнес, което оставя хиляди от тях на улицата, заяви Lupa.bg, цитирайки собствен човек в сектора.

Тъжната равносметка дотук е, че сред 70 % и 90 % от водачите в страната към този момент са безработни. „ Ще се опитаме да намерим излаз от задънената улица с всеобщ митинг. Надявам се няколко хиляди коли да запушим центъра на София, с цел да се сетят главанаците в Народното събрание защо сме ги пратили там”, ядоса се столичен таксиметров водач.

От понеделник, 6 април, колите на най-голямата таксиметрова компания в София и в страната „ Йелоу такси “ стартират да се оборудват по образеца на американските си сътрудници – със специфични загради сред предните и задните седалки, за предотвратяване на пасажерите и лидера от заразяване с ковид. Това твърди притежателят на компанията Найден Петров.

„ След бързо изследване на пазара намерихме компания и към този момент сключихме контракт с нея, съгласно който от понеделник започваме да оборудваме всичките си над 1400 автомобила с защитни плексигласови транспарантни загради сред предните и задните седалки “, изясни Найден Петров. „ Целта е да бъдат отделени пасажерите от лидера като най-хубавата защитна мярка против заразяването с COVID-19 както за него, по този начин и за тях. И в този момент доста водачи споделят, че ги е боязън да работят, макар че сме взели всички превантивни ограничения против заразяване – всички са оборудвани са с маски и ръкавици, а колите се обработват с дезинфекционни препарати “, разяснява Петров.

Новите загради към този момент се създават по поръчка на компанията, като инвестицията е за над 100 хиляди лв.. „ Поръчали сме доста качествени загради, които да останат в колите и откакто епидемията премине, тъй че те да бъдат оборудвани и за други сходни обстановки в бъдеще, да не дава Господ, несъмнено, да има такива. Още повече, че е добре да има бариера сред клиентите и водачите и за работа през нощта, когато се качват какви ли не клиенти – в нетрезво положение, нападателни и прочие “, съобщи Найден Петров.

По неговите думи със 75% се е свила работата на таксиметровата компания. На фона на 20 000 адреса, които е правила за 24 часа преди оповестяването на изключителното състояние на 13 март, в този момент компанията извършва под 5000. „ Като тези 20 000 адреса поемахме и изпълнявахме, а заради неналичието на потенциал доста адреси тогава отказвахме “, признава Найден Петров и добавя: „ А в този момент треперим да не изпуснем даже и един адрес, защото към този момент са необичайност “.

Возят се главно пасажери по контракти с корпоративни клиенти. Случайните пасажери на таксиметровите компании от близо три седмици към този момент са необичайност. Поради това към този момент над 35% от водачите са върнали пътните си книжки и не излизат на работа, като упованията са през април броят им да се удвои.

Още по-тежко е ситуацията на таксиметровите компании в Източна България. Това изясни Иво Кулев, заместник-председател на Националния съюз на превозвачите (НСП) и притежател на най-голямата шуменска таксиметрова компания „ Сити такси “. Проблемът е изключително огромен в градовете, в които към този момент е натрапен вечерен полицейски час, като Стара Загора и други, където след 21.00 ч няма никакво придвижване.

Работата на таксиметровите компании на изток от Велико Търново се е свила толкоз доста, че на работа излизат едвам 10% от колите, регистрирани като таксита, изясни Кулев. Конкретно в Шумен от 4000 поръчки при започване на март в този момент се извършват не повече от 350, като те са единствено на корпоративни клиенти, акцентира Кулев. Случайните поръчки към този момент надали от време на време надвишават даже и половин %, уточни още той.

Таксиметрови коли към момента се виждат по пиаците, само че хора по тротоарите и спирките няма “, разяснява Иво Кулев и добави: „ Така е на всички места на изток от Велико Търново – декларирам го като ръководител на районната конструкция на НСП, който дава отговор за цяла Източна България “, уточни Кулев. Почти същото е ситуацията и в останалите градове, като във Варна и Бургас е малко по-добро – там работата е намаляла с към 80%. Виси лидерът 4-5 часа, до момента в който извърши един адрес за 3 лева – тук не е София, дистанциите са дребни и крайната цена е такава. А единствено диспечерската такса му е 5 лева на ден, настрана – горивото и така нататък Затова към този момент 90% от сътрудниците върнаха пътните книжки и си стоят у дома. Скоро единствено ще си спомняме, че в градовете е имало таксита “, приключи Иво Кулев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР