Таксиметрови шофьори излязоха на протест в София. Те искат държавна

...
Таксиметрови шофьори излязоха на протест в София. Те искат държавна
Коментари Харесай

Таксиметрови водачи искат държавна помощ от 1000 лева

Таксиметрови водачи излязоха на митинг в София. Те желаят държавна помощ в размер на 1000 лв., заледяване на лизингите, понижаване на половина на таксата за потреблението на системата, през която получават адреси и да получават подпомагане от полицията при проблеми, създавани от клиенти.
„ Ние сме най-големите данъкоплатци в страната и би трябвало да бъдем подкрепени в този сложен миг когато разноските ни са в пъти по-малко от приходите “. Това сподели за БГНЕС таксиметровият водач Петър Караиванов, който е съорганизатор на демонстрацията по време на пандемия.
„ В момента, в тази рецесия, в това изключително състояние, желаеме ваучери за 1000 лева – за гориво, за сервиз, за ремонт на колите, за ЦДП и за всички настоящи разноски “, уточни лидерът на жълт автомобил.
Шофьорите желаеха такситата да имат право да се движат в бус лентите, както и да се обезпечи зона за сигурност в колите, както е по света.
„ Искаме отбрана и от полицията. Не да ни споделят, че не им е в пълномощията, когато клиент не желае да си заплати сметката или някой пийнал ни прави проблем “, добави още Караиванов и сподели, че градският превоз е рисков за здравето и е належащо той да бъде понижен.
Според него подхванатите ограничения от страната са половинчати и не се съблюдават от всички. Той уточни и другият мъчителен проблем за тях – ниските цени, на които возят и акцентира, че те не са пипани от 8 години, а през това време всички цени са се повишили.
„ Дневната цена би трябвало да е 1.60 лева, а нощната – 2 лева Първоначалната такса на всички места се дефинира на цената на два билета, затова става 3,20 лева първична такса и 80 ст. за престой “, изясни още Караиванов.
Колегата им Ангел Атанасов е пристигнал да поддържа настояванията на протестиращите и не може да си изясни за какво тъкмо в този момент вършат тази проява, при изискване, че тези проблеми не съществуват от през днешния ден. Той сподели, че обмисля да смени специалността, тъй като облагите фрапантно са намалели.
Докато те стачкуваха на жълтите павета пред „ Александър Невски “, в Министерския съвет вървеше среща с представители на сектора. Стана ясно, че страната е поела ангажимент да разиска казуса на сектора и по този мотив уредниците сформираха лист, който ще бъде предаден на общината.
„ Ще има помощи, които занапред ще бъдат детайлизирани. В бъдеще може би ще е нужна и още помощ “, изясни Атанас Шарков и прикани цялото общество да бъде солидарно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР