Таксиметрови шофьори излязоха на протест и окупираха пространството около храм-паметник

...
Таксиметрови шофьори излязоха на протест и окупираха пространството около храм-паметник
Коментари Харесай

Таксиметрови водачи искат държавна помощ

Таксиметрови водачи излязоха на митинг и окупираха пространството към храм-паметник "Александър Невски " в столичния център. Шофьорите се притесняват, че поради въведеното изключително състояние и внезапния спад на клиенти, ще последват всеобщи банкрути.

Те желаят държавна помощ в размер на 1000 лв., заледяване на лизингите, понижаване на половина на таксата за потреблението на системата, през която получават адреси и да получават подпомагане от полицията при проблеми, създавани от клиенти. Шофьорите желаеха също по този начин такситата да имат право да се движат в бус лентите, както и да се обезпечи зона за сигурност в колите.

Според уредниците на митинга подхванатите ограничения от страната са половинчати и не се съблюдават от всички. Той уточни и другият мъчителен проблем за тях – ниските цени, на които возят и акцентира, че те не са пипани от 8 години, а през това време всички цени са се повишили. По думите им дневната цена би трябвало да е 1.60 лева, а нощната – 2 лв. на километър пробег. Първоначалната такса на всички места се определяла на цената на два билета, затова трябвало да стане 3.20 лв..

След среща с представители на сектора в Министерския съвет стана ясно, че страната е поела ангажимент да разиска казуса на сектора и по този мотив уредниците сформираха лист, който ще бъде предаден на общината.

В същото време и автошколите се оплакаха, че страната унищожава бизнеса им. Собствениците на компаниите не могат да се възползват от предлагането от предлагането на държавното управление за вдишване на част от заплатите, тъй като нямат средства да обезпечат своята част от възнаграждението.

Всички към 5 хиляди автоинструктори и чиновници на автошколите са в неплатен отпуск или са съкратени, откакто със заповед на "Автомобилна администрация " както курсовете, по този начин и изпитите са спрени
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР