Таксиметрова криза измъчва жителите и гостите на столицата през последните

...
Таксиметрова криза измъчва жителите и гостите на столицата през последните
Коментари Харесай

Таксиметрова криза в столицата

Таксиметрова рецесия изтезава жителите и гостите на столицата през последните седмици. Чакането след позвъняване на диспечър може да продължи часове. Недостиг на таксита има всяка година сред студентския празник и Ивановден, съобщи за “Дарик ” ръководителят на съюз “Такси ” Кирил Ризов.

В този интервал се провеждат фирмени тържества и търсенето на услугата се усилва, а в това време водачите са заети да възобновяват разрешителните си. Около 20 % от колите са блокирани от държавно-общинските процедури, сочат калкулации. Софийските браншовите организации са обединени към настояването за увеличение на минималните цени до 1 лев - дневна, и 1.14 - нощна. Това искане е сложено пред столичната транспортна комисия и разговорът продължава, като от общината оферират самостоятелни специалисти да създадат калкулации и да дефинират цената. " Неефективната организация на придвижването в София в допълнение задълбочава рецесия та с таксиметровия транспорт ", сподели още Кирил Ризов.

Според него има погрешно планувани велоалеи, които лишават платна за придвижване на коли. Освен това, на таксита та би трябвало да се разреши да употребяват автобусните ленти, както е в множеството европейски страни, посочи той.

Общината би трябвало да промени периода за възобновяване на разрешителните, който в този момент съответствува с празничния интервал и нарасналото търсене на услугата. Звезда на Тотнъм откри богатство...буквално! Gong.bg Ризов посъветва клиентите да се обаждат на допустимо най-вече диспечър ски центрове и да поръчват автомобил авансово за закрепен час.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР