Таксиджиите във Враца не останаха доволни, а причината е, че

...
Таксиджиите във Враца не останаха доволни, а причината е, че
Коментари Харесай

​Решено! Таксиджиите във Враца сами ще решават дали да возят на по-високи цени

Таксиджиите във Враца не останаха удовлетворени, а повода е, че съветниците не поеха отговорността за поисканите по-високи цени за километър пробег. По време на постоянното съвещание на съвета през вчерашния ден локалните парламентаристи не се съгласиха да одобряват минимална и оптималната цена за транспорт от таксиметровите компании на територията на града. Оказа се, че много от съветниците са водили частни диалози с таксиджии и са потърсили мнението им, което се оказало, че по никакъв начин не е единно. Така вместо да гласоподават за регулирането на цените и по този метод да покачат минималните и оптималните цени за този тип транспорт, съветниците взеха решение да одобряват само тавана на оптималната цена за километър пробег - 1,00 лв/км - дневна и 1,10 лв/км нощна. Минималната цена остана непроменена.
По време на дебатите думата взе и представител на таксиметровия отрасъл Борислав Минев, който изясни, че цените би трябвало да се усилят, с цел да се отстрани нелоялната конкуренция и противозаконните таксита. Ниските цени по думите му били „ във щета на обществото “. Тази му имитация провокира бурни мнения от страна на общинските съветници, които му се присмяха и престанаха да го слушат. Аргументите на Минев за повишение на цената бяха стремително контрирани от Борислав Банчев, който бе безапелационен, че освен, че няма да се понижат противозаконните таксита, само че ще се усилят. Като поддръжка на думите си Банче даде за образец контрабандните цигари, които стават от ден на ден с всяко повишение на цената на тютюна в магазините. За съветника аргументът, че покачването би подобрило качеството на услугата е неплатежоспособен и даде различен образец с по-високите цени на билетчетата на тролеите, които изобщо не доведоха до по-добър резултат за сдружението.
След бурните диспути съветниците взеха решение таксиметровите водачи да си носят отговорността, в случай че транспортират пасажерите на по-високи цени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР