Таксиджии плашат с протест новите министри на транспорта Георги Гвоздейков

...
Таксиджии плашат с протест новите министри на транспорта Георги Гвоздейков
Коментари Харесай

Таксита плашат нови министри с протест

Таксиджии плашат с митинг новите министри на превоза Георги Гвоздейков и финансите Асен Василев поради отпаднало данъчно облекчение, което им е било дадено.

Двамата нямат директна виновност за създалата се обстановка, само че са на мушката на гневния транспортен отрасъл, който от месеци упорства за изчистване на въпроса.

Проблемът идва от признатите през октомври 2022 година решения на Столичния и други общински препоръки за поредна година да понижат налога за таксиметрова активност.

В минали години повода бе пандемията, а този път – „ задълбочаващата се рецесия с цените на горивата “.

Решенията обаче бяха взети под изискване – държавният бюджет да покрие пропуснатите доходи на общините, по този начин както това се случи през 2022 година В проектобюджета на служебното държавно управление, който по този начин и не стигна до гласоподаване, обаче такава отплата не попада. Само за Столична община компенсацията от бюджета би трябвало да е към 2.8 млн. лева Ако страната не отпусне парите, общините ще си ги търсят от водачите, като това ще значи доплащане на до 550 лева на автомобил.

“Настояваме корекцията да бъде направена преди вкарването на новия вид на бюджета за 2023 година в Народното събрание със съответното  предложение на министър Гвоздейков до министър Василев.

Причината е, че единствено нашият отрасъл не е получил своята отплата за 2022 година, когато целият публичен превоз с изключение на нас бе обезщетен поради Covid-19,

високите цени на метана и достигането на съвсем 20% инфлация на годишна база ”,

“Изкарахме си разрешителните за транспорт за 2023 година, вярвайки на обещанието, че общините ще бъдат обезщетени. Ако това не стане, имаме подготвеност за протестни дейности – просто ще окупираме Народното събрание. Ще се борим до дупка “, безапелационен бе Ризов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР