Таксата за битовите отпадъци в София няма да бъде увеличавана

...
Таксата за битовите отпадъци в София няма да бъде увеличавана
Коментари Харесай

През 2018 г. такса смет в София няма да се променя, но разходите за почистване ще се увеличат

Таксата за битовите боклуци в София няма да бъде увеличавана през 2018 година, само че и разноските за разчистване, сметосъбиране и обработка на отпадъците в столицата да са с 11 млн. лв. повече по отношение на 2017 година Това планува план-сметката на Столичната община за следващата година, която през днешния ден беше гледана на първо четене в комисията по екология към Столичния общински съвет.

Предвидените доходи за Столичната община от такса боклук остават непроменени и са в размер на 173 млн. лв., като разноските са за 184 млн. лв.. Разликата от 11 млн. лв. ще бъде спомагателен разход в бюджета на общината, който към момента се изготвя.

В план-сметката се показва, че по отношение на идното председателство на Съвета на Европейския съюз и програмата за надзор и качество на въздуха на Столичната община ще бъдат отделени и 5 млн. лв. повече за лятно миене на улиците, като сумата е 51 млн. лв.. С спомагателните средства през летните месеци улиците в София ще бъдат измивани с маркуч 4 пъти вместо досегашните 3 пъти.

Най-голямото покачване е в сумата за отнасяне на отпадъците, като ще бъдат отпуснати 25 млн. лв., което е с 6.7 млн. лв. повече по отношение на предходната година. За събирането и превозването им ще се отделят и 61.5 млн. лв., което е с 1.5 млн. лв. повече по отношение на 2017 година Същевременно сумата за депониране на отпадък се понижава с 1 млн. лв. до 6.7 млн. лв..

Предстои план-сметката за 2018 година да бъде прегледана от всички комисии и да бъде призната от Столичния общински съвет до края на годината.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР